Hoe kom ik aan links?

Hoe kom ik aan links?

Hoe meer links er naar je website te vinden zijn, hoe beter je website wordt gewaardeerd door zoekmachines. En een hoge waardering levert weer meer bezoekers op. Maar hoe kom je aan links naar je website?

De beste links verzamel je zelf, gewoon door het te vragen aan branchegenoten en brancheorganisatie. Daarbij geldt:

  • Specifiek relevante website leveren meer op dan algemene
  • Hoe hoger de waarde (zie PageRank) van een verwijzende website, hoe beter

Er zijn daarnaast veel websites waar je je gratis kunt aanmelden: denk aan startpagina, allebedrijvenin, etc. Hoewel de individuele waarde van zo’n link redelijk laag is, is het op deze manier wel eenvoudig om er alvast een aantal te verzamelen.

Let op dat je je niet in één keer aanmeldt voor een heleboel websites. Hoewel dat aanbod aantrekkelijk klinkt is de waarde ervan nihil en er kleeft zelfs een risico aan: als Google het gevoel heeft dat je je niet aan de regels houdt, kan de zoekmachine je verwijderen uit de index. Je website wordt dan helemaal niet meer getoond als zoekresultaat.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

4 reacties op “Hoe kom ik aan links?

  1. Wow, goed artikeltje. geen moeilijke woorden en duidelijk taal voor ondernemers en ieder die zelf wat aan zijn website moet doen qua SEO, promotie en backlink campagnes. Er zijn echter nog wel meer websites die ik zou aanraden:

    Vul de lijst gerust maar aan als u iets mist.

    Met vriendelijke groet,
    J. Van Den Berg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *