Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Hoe kies ik een goede domeinnaam?

Een goede domeinnaam kiezen is knap lastig. De domeinnaam moet immers niet alleen “goed” zijn, maar ook nog beschikbaar.

De ideale domeinnaam voldoet  aan de volgende eisen:

RelevantDe ideale domeinnaam moet iets zeggen over de inhoud van de website. Leg bovendien altijd je bedrijfsnaam vast als domeinnaam.
Makkelijk leesbaarVermijd rare spelling of een combinatie van woorden die ook anders gelezen kan worden. Leg je domeinnaam eens voor aan anderen en vraag ze om die direct hardop te lezen.
Goed te onthoudenBij voorkeur weet een potentiële bezoeker je domeinnaam nog als hij/zij achter zijn/haar computer zit.
KortLange domeinnamen zijn moeilijker om te onthouden, vergroten de kans op typfouten en zijn bovendien “teveel werk” voor de doorgaans luie internetter.
Past bij het landGebruik in Nederland .nl en in België .be als domeinsoort. Dat verwachten je bezoekers en voorkomt dus vergissingen.

Denk dus goed na over de domeinnaam die je kiest. Een domeinnaam veranderen is doorgaans namelijk onhandig en onverstandig.

Is mijn domeinnaam nog vrij?

Op www.mooiesite.nl/domeinregistratie kun je testen of de naam die je op het oog hebt nog beschikbaar is. Als dat zo is, leg de naam dan zo snel mogelijk vast. Zo weet je zeker dat niemand er met je idee vandoor gaat. Bovendien krijg je de kosten voor je domeinnaam weer terug als je hetzelfde jaar een website bestelt.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

2 reacties op “Hoe kies ik een goede domeinnaam?

 1. Hoi,

  Ik heb al een domeinnaam in gebruik voor mijn site. Kan ik die wel gewoon gebruiken voor een nieuwe site? En als dat kan, hoe moet dat dan?

  Groetjes,
  Ingrid Baes

  1. Hoi Ingrid,

   Ja hoor, dat kan. En dat is gelukkig best eenvoudig: geef aan je huidige leverancier door dat je je domeinnaam wil verhuizen en daarvoor graag de verhuistoken ontvangt. Geef die code vervolgens aan ons door (dat kan tijdens de bestelling of daarna per mail) en wij regelen de rest.

   Om de overgang vlot te laten verlopen is het handig je nieuwe website alvast te maken. Dan kan die meteen online als de domeinverhuizing is afgerond. Vraag daarom eerst een probeersite aan via http://www.mooiesite.nl/demo/ en richt je nieuwe site daar in. Dan kopiëren wij die probeersite daarna voor je naar je echte domeinnaam.

   Hier lees je meer:
   https://mooiesitenl.zendesk.com/hc/nl/articles/200335961-Hoe-werkt-het-verhuizen-van-een-domeinnaam-

   Ik hoop dat het zo duidelijk is, maar anders hoor ik het natuurlijk graag!

   Met vriendelijke groet,
   Tim de Jong
   Mooiesite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *