7 tips voor goede content op je website

7 tips voor goede content op je website

Technisch wordt het steeds eenvoudiger om een website te maken. Maar een goede website staat of valt met de content, de inhoud. Komt je boodschap over? Maak je de juiste indruk? Wat werkt en wat werkt niet? Daarom hierbij 7 tips voor goede content op je website.

1. Kies je focus

Wat is nu eigenlijk het allerbelangrijkste van een pagina? Bedenk dat vooraf en zorg dat díe boodschap overkomt. Start met de kern en laat weg wat irrelevant is.

2. Houd het kort

Websites worden anders gelezen dan een boek of een krant. Bezoeker scannen de tekst en scrollen snel door je pagina. Houd je teksten en je titels dus kort en bondig.

3. Maak het leesbaar

Omdat bezoekers websites “scannen”, is het van groot belang te zorgen dat dat ook kán. Door het gebruik van pakkende titels en opsommingen. En door je tekst op te delen in korte alinea’s en zo voldoende witruimte te creëren.

4. Controleer je teksten

Lees je teksten altijd na. Of (beter nog) laat iemand anders je teksten lezen. Snappen ze waar het over gaat? Of zien ze tikfouten die je zelf hebt gemist? Het is zo stom als je een mooie tekst hebt geschreven en je lezer alleen die ene dt-fout onthoudt.

5. Houd de vormgeving simpel

Zorg voor rust op je pagina’s door de vormgeving simpel te houden. Dat betekent: niet te veel verschillende kleuren en lettertypes en voldoende contrast. Gebruik alleen professionele, scherpe afbeeldingen die je boodschap versterken.

6. Houd je aan je huisstijl

De combinatie van kleurgebruik, lettertype, logo en vormt een huisstijl. Kijk eens goed naar de pagina’s van je site. Komen die in huisstijl overeen? Een consistente stijl maakt je website professioneler en je boodschap duidelijker.

7. Denk aan mobiele bezoekers

De helft van je bezoekers bekijkt je website vanaf een mobiele telefoon. Zorg dus dat je site het op alle apparaten even goed doet. Bekijk je site zelf ook zowel op een computer als op je telefoon, zo weet je wat je bezoekers zien.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *