Statistieken via Google Analytics

Statistieken via Google Analytics

Internet is bij uitstek geschikt om een goed beeld te krijgen van het gedrag van de gebruikers. Met een goed statistieken programma kun je precies zien:

 • Waar je bezoekers vandaan komen
 • Hoe lang ze op iedere pagina van je website blijven
 • Welke pagina’s het meest bezocht worden
 • Via welke pagina je bezoekers je website weer verlaten
 • Welke zoektermen de meeste bezoekers opleveren

Met deze gegevens kun je je website zo aanpassen dat je er het maximale uithaalt.

Google biedt een gratis en zeer uitgebreide tool waarmee je de statistieken op je website kunt meten en bekijken: Google Analytics.

Hoe meld ik me aan voor Google Analytics?

Om gebruik te kunnen maken van Google Analytics heb je een Google account nodig. Heb je al een Google account, dan kun je daarmee inloggen. Maak anders een nieuw account aan. In beide gevallen begin je op analytics.google.com

Zodra je bent ingelogd, kun je een “Profiel” aanmaken. Met zo’n profiel meet je de gegevens op één website. Geef het internetadres (de URL) van je website op en klik op Voltooien.

De trackingcode

Zodra je het profiel hebt aangemaakt, kun je aan de slag met het aan je website koppelen van het de trackingcode. De trackingcode is een stukje code dat zorgt voor de communicatie tussen je website en Google Analytics.

Open nu de Online beheeromgeving van je website en ga via Extra naar Statistieken. Plak de code daar in het veld Google Analytics en klik op Opslaan.

Na deze stap start de meting op je website. Je kunt de resultaten bekijken via analytics.google.com

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

3 reacties op “Statistieken via Google Analytics

 1. Optimalisatie van uw website is alleen mogelijk door gegevens te verzamelen en deze gegevens zijn het beste te verkrijgen via Google analystics! Analytics is echt een super programma!

 2. vraagje:
  Ik heb per ongeluk mijn statistieken Google analytics account verwijderd. Eerst deden ze het super goed. Nu heb ik een nieuwe aangemaakt, maar kan ik opeens niet meer op het knopje: statistiek toevoegen klikken. Nu heb ik maar in elke blog een code gezet, al blijf je de code wel zien in mijn blog en weet ik niet of dit zo goed is. Hoe moet je codes in je blog plakken? Zou het leuk vinden als ik wel goed statistieken kan zien. l. Groetjes Deborah

  1. Beste Deborah,

   Wat vervelend. Ik zie inderdaad 2 verschillende Analytics trackingcodes in je broncode staan:

   • UA-44280244-2
   • UA-12821956-2

   Bij Mooiesite.nl plak je je code via Instellingen > Google Analytics. Maar je hebt je website gemaakt in WordPress. Dat is wat ingewikkelder, maar het kan ook hoor. Plak de trackingcode die je van Google hebt gekregen via Weergave > Bewerker in het CMS rechtstreeks in de broncode (in de “Header”) of gebruik een “Plugin” om Google Analytics te activeren.

   Ik adviseer je de extra trackingcode(s) daarna nog even te verwijderen, zodat er uiteindelijk maar één geladen wordt.

   Met vriendelijke groet,
   Tim de Jong
   Mooiesite.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *