PageRank, de score van je website

PageRank, de score van je website

De PageRank van websites kun je inzetten om je eigen score in zoekmachines te verbeteren. Links van websites met een hoge PageRank naar jouw website verhogen namelijk je eigen PageRank.

De PageRank van een website is een cijfer dat het “belang” van een website aangeeft. Hoe belangrijker een website, hoe hoger de PageRank. Het PageRank systeem is een uitvinding van de oprichters van Google.

Wat betekent een PageRank

De PageRank van een website verandert doorgaans niet in korte tijd, maar is een resultaat van vele factoren:

De PagerRank schaal loopt van 0 tot 10. Voordat Google doorheeft dat je website bestaat is je PageRank 0. Een gemiddelde website heeft een PageRank van 3.

Bovengemiddelde websites scoren een 4 of 5. Met een PageRank van 5 kun je er redelijk zeker van zijn dat je website wordt getoond op de eerste pagina met zoekresultaten in de zoekmachines.

Een score hoger dan 8 is zeer zeldzaam. Google.com heeft een PageRank van 10, maar Google.nl (de Nederlandse versie) scoort bijvoorbeeld “slechts” een 7

Je PageRank bekijken
Controleer hieronder de PageRank van je eigen website (opent in een nieuw venster):

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *