Google Webmaster hulpprogramma’s

Google Webmaster hulpprogramma’s

Over de manier waarop de Google zoekmachine werkt mogen ze dan tamelijk geheimzinnig zijn, Google biedt in ieder geval wel zeer uitgebreide hulp. Dat doen ze door middel van een uitgebreide kennisbank, maar ook met concrete informatie over hoe ze je website zien.

Op https://developers.google.com/search kun je je aanmelden voor de gratis Webmasterhulpprogramma’s. Dat programma is zeer geavanceerd en vereist dus wat studie, maar je kunt er handige informatie vinden om je website verder te optimaliseren.

Hoe werkt het?

Het aanmelden voor het hulpprogramma is zo geregeld. Je hoeft alleen maar te bewijzen dat jij ook echt de webmaster van die site bent. En de eenvoudigste manier om dat te doen, is door je Google Analytics account aan het Webmasterprogramma te koppelen.

Hoe je je aanmeldt voor Google Analytics vind je hier.

Zodra je dat hebt gedaan, log je met hetzelfde account in bij Google Webmastertools en geef je daar aan voor welke website(s) je het programma in wil zetten.

Wat kun je dan zien?

In het webmasterprogramma vind je oa. de links die Google vindt naar je website, op welke zoekwoorden je veel gevonden wordt, wat de crawler van Google ziet als ‘ie je website bezoekt, wat Google van je metatags vindt, etc.

Klink ingewikkeld?

Dat valt echt reuze mee. Maar als je wil, kunnen wij het ook voor je doen. Stuur een mail naar support@mooiesite.nl en wij:

  1. maken een Google Account voor je aan
  2. melden je website aan bij Google Analytics
  3. plaatsen de trackingcode op je website
  4. koppelen je website aan Google Webmastertools

Dat kost eenmalig €43,50 (incl. BTW en we sturen je natuurlijk de login gegevens voor Google zodat je volledige toegang hebt tot je account.

Maak je website gewoon zelf

Zelf je website maken? Met Mooiesite.nl kun je direct aan de slag.

Onze Online beheeromgeving maakt het bewerken van je website écht eenvoudig. Probeer het vandaag. Bestel hier je gratis en vrijblijvende demo.

Probeer Mooiesite gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *